Bel of mail ons voor een afspraak

+31(0)187 - 493366

OLIENEVEL

3NINE oliemist verwijderen

3NINE is een gepatenteerde olienevel (mist) afscheider uit Zweden. Door het plaatsen van een olienevelafscheider (separator) op uw verspanende bewerkingsmachine worden verschillende voordelen behaald:

  • Verbeteren van de gezondheisrisico's (uitstoot slechts 0,002 mg/m³ in tegenstelling tot concurrrende filter apparaten welke soms 8 mg/m³ uitstoot. Dat is een factor 4000 beter!) E.e.a. door ons gemeten met een DustTrak particalcounter.
  • Minder ziekteverzuim (door het verbeteren van de gezondheidsrisico's en bijvoorbeeld minder ongelukken doro gladheid op de werkvloer)
  • Weinig tot geen onderhoud doordat er zonder filter(s) 99,9 % van de olie + de partikels afgescheiden worden.
  • Hergebruik van olie of koelvloeistof
  • Verlaging van energiekosten aangezien er veel energie veroren gaat bijvoorbeeld centrale afzuiging

De resterende 0,1% vangt het Hepa filter op, waardoor een luchtkwaliteit ontstaat welke in veel gevallen beter is dan buiten in de natuur. Doordat het Hepa filter slechts een fractie hoeft op te vangen gaat dit filter tussen de 1 en 2 jaar mee; een gekleurde LED-strip geeft aan wanneer het Hepa filter gewisseld moet worden; dit duurt slechts 10 seconden.

CIP - Cleaning in Place: volautomatisch zelfreinigend. 

Een groot verschil met de tot nu verkrijgbare roterende filters of elektrostaten; allemaal hebben ze op termijn onderhoud nodig en/ of moeten de filters worden vervangen.

Met 3NINE is dit niet meer nodig; de gepatenteerde afscheider (separator) voorkomt kosten en stilstand van uw machines door het hergebruik van vloeistof (kostenbesparing), besparing op onderhoud (geen filters die regelmatig vervangen dienen te worden) maar wat nog belangrijker is: een veel schonere werkomgeving.

Filter= verzameling
Afscheiden= terugwinnen 

 

 GREEN LINE

De Green Line serie is de tweede generatie van olienevel afscheiders van 3Nine. De Green Line werkt volgens het "tegenstroom principe" en controleert tal van functies welke via de gekleurde lichtbalk gecommuniceerd worden.

KLIK HIER VOOR MEER INFORMATIE 

                          

 

BLUE LINE

De BLUE LINE serie is de klassieke serie van 3NINE en is geschikt voor bewerkingsruimtes van 5 m³ tot 30 m³. Van de BLUE LINE serie zijn inmiddels meer dan 7000 apparaten in gebruik in 4 continenten.

KLIK HIER VOOR MEER INFORMATIE 

 

Download hier de presentatie van 3Nine met referenties en installatievoorbeelden!