Bel of mail ons voor een afspraak

+31(0)187 - 493366

3NINE - BLUE LINE

De BLUE LINE serie is de klassieke serie van 3NINE en is geschikt voor bewerkingsruimtes van 5 m³ tot 30 m³. Van de BLUE LINE serie zijn inmiddels meer dan 7000 apparaten in gebruik in 4 continenten.

De voordelen op een rij:
  • Altijd voldoende onderdruk bewerkingsruimte
  • Geen onderhoud/vervangen van filters
  • Terugwinning snij-vloeistoffen
  • Aanzienlijk schonere lucht > schonere omgeving, 
    vloeren, machines, maar bovenal de longen. 

 

Het resultaat is een uiterst zuivere lucht, metingen laten een verbeterfactor van 700 zien ten opzichte van konventionele systemen.

1. De basis van dit gepatenteerde systeem bestaat uit een turbine met lamellen, lamellen-pakket, welke zorgt voor de afzuiging van de olienevel uit de machine.
De vervuilde lucht wordt van buiten naar binnenzijde lamellenpakket gezogen, waarbij dankzij de centrifugaalkracht de zwaardere partikels (metaaldeeltjes e.d.) direct
tegen de omkleding worden geslingerd..

2. De kleinere partikels worden tegen de konisch geplaatste lamellen gedrukt, alwaar een samenklontering plaatsvindt totdat gewicht, omvang en sneldheid groot genoeg worden voor de separatie,
waarbij de partikels tegen de binnenwand van de omkleding geslingerd worden.

3. De gesepareerde koelsmeer-emulsie/snij-olie wordt naar de machine geretourneerd

4. Een deel van de partikels kleiner dan 1 mµ worden niet gesepareerd, deze worden afgevangen door een Hepa klasse H13 na-filter.
Omdat dit uiterst weinig is, gaat dit na-filter zeer lang mee. (2 – 3 jaar

CIP - CLEANING IN PLACE 

Indien gebruik gemaakt word van een watermengbaar koelsmeermiddel is het verstandig de CIP te gebruiken. Dit eveneens gepatenteerde systeem spuit volautomatisch periodiek een hoeveelheid koelsmeermiddel in de separator, zodat eventuele verkleefde restanten worden verwijderd.
Dit koelsmeermiddel haalt de 3NINE met een eigen pomp uit de tank van de machine; de 3NINE zorg er met de separator voor dat dit wordt geretourneerd.

Bovendien het bewijs van de werking van de separator, immers geen ander merk
of systeem blaast koelmiddel in het apparaat.